PROGRAM I

I løbet af dette to uger lange symposium, vil der være lejlighed til at udforske og forstå, hvordan denne tilgang til design bliver oversat til det keramiske fag; hvordan æstetik og funktionalitet danner en syntese, som fører til innovation og opblomstring.

vores program

Skandinavisk og nordisk design er blevet kendt for sin balance, minimalistiske æstetik og innovative tilgang til at skabe værker, der emmer af simpel elegance. Der er et fokus på lys, kvalitet, bæredygtighed og funktionalitet, og den tradition fortsætter ind i de nutidige trends og strømninger.

Program l – skandinavisk keramik

Symposiets ramme:

  • 2 ugers varighed
  • 10-14 studerende
  • 1-2 professorer

Formålet med dette program er at give både studerende og undervisere modet og villigheden til at tage chancer med deres arbejde; at udfordre komfortzonen af forudfattede ideer om keramikkens fysiske fremtræden, brugen af materialer såvel som moderne håndværks kulturelle rolle.

Programmet er for alle universiteter og kunstinstitutioner. Det er et specialiseret symposium på Guldagergaard – International Ceramic Research Center i Denmark, og er en enestående mulighed for studerende og undervisere til at få en dybdegående oplevelse med skandinavisk design og æstetik.

I løbet af de to uger vil gruppen dykke ned i dansk keramiks lange historie, og vi undersøge, hvilke egenskaber der har skabt den høje kvalitet i designet af keramiske værker.

LEARN MORE

hvad kan duforvente?

Master classes:
Vi tror på, at inspiration, dialog og netværk er essentielle for at styrke den kunstneriske udvikling, og at de er trædesten i forhold til at etablere en professionel praksis. Under dit ophold på Guldagergaard vil du derfor stifte bekendtskab med to inspirerende og stimulerende kunstnere udefra, som vil undervise i samtidig skandinavisk design og keramik. Kunstnerne er udvalgt på baggrund af deres erfaring og omdømme i Danmark samt deres betydelige bidrag til den internationale keramik-scene.

Studie samling:
Guldagergaard huser den største samling af keramik i Nordeuropa. Den karakteristiske og varierede samling giver studerende såvel som undervisere alletiders mulighed for at få en række af bemærkelsesværdige kunstnere ind under huden. Under opholdet vil både undervisere og studerende have adgang til at kunne interagere med hele Guldagergaards samling. Derudover vil direktør Mette Marcher sørge for en eksklusiv rundvisning på området og en introduktion til samlingen.

Værksteder:
Guldagergaard undergik en gennemgående renovering i 2012, og centrets værksteder fremstår nu som et moderne studie og atelier, hvor alle deltagere vil få studie-/arbejdsplads med fuld adgang til al udstyret på Guldagergaard inklusiv vores store udvalg af ovne. Der vil være rig lejlighed til at udvide kendskabet til dansk design og æstetik og bruge det som afsæt for at udvikle ens personlige udtryk. Læs mere om værkstederne her.

Værelser:
Inkluderet i prisen er naturligvis logi i den historiske hovedbygning, som blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. I 20 år har stuehuset fået kunstnere fra hele verden til at føle sig hjemme, og vi håber, at det også gælder for jer.

Museer og gallerier – en verden af viden:
Programmet er tilrettelagt, så der bliver mulighed for at udforske de ekstraordinære museer og gallerier, og så der er lejlighed til at besøge danske designeres værksteder. I programmet er der inkluderet en eksklusiv tur, der blandt andet vil tage dig forbi de store museer og gallerier i Danmark og på besøg hos nogle af Danmarks store kunstnere og designere. Guldagergaards personale vil naturligvis altid være stille sig til rådighed i forhold til at give råd og vejledning om transport, omkostninger, attraktioner, etc.

PRIser

Pris:
Undervisere/professorer:
Gratis

Studerende:
The basis price is Basisprisen er 7.200 kr. for et 2-ugers program.

Prisen hvilket inkluderer: Logi + studie-/arbejdsplads samt de fremhævede materialer*, en eksklusiv rundvisning på Guldagergaards arealer med direktør Mette Marcher, 2 gæsteforelæsninger og studiebesøg hos danske kunstnere.

*Inkluderede materialer udgør: 12 kg ler, 5 kg gips, 1 bisque- og 1 glasurbrænding, forblandede glasurer.

Tillægsmuligheders:
+ 800 DKK – 2 museumsbesøg inkl. togrejse.
+ 2,000 DKK – mad fra cateringselskab.
+ 3,500 DKK – Vi kan tilbyde at supplere det 2-ugers program med en ekstra gæsteforelæsning eller et mini-kursus, 2 museumsbesøg samt togrejser i forbindelse med programmet.

Alt inklusiv: 13.700 DKK DKK
Prisen inkluderer: Logi + arbejdsplads, eksklusiv rundvisning på Guldagergaard med direktør Mette Marcher, fremhævede materialer, 2 gæsteforelæsninger samt et kursus i; enten gipsmodellering, 3D-printing eller printeteknikker på ler. 3 gruppemåltider, ekskursioner til 2 museer + togrejse samt rejsebeskrivelser til studiebesøg i både København og Kolding.

LEARN MORE

Måltider

Hovedbygningen har et fuldt udstyret køkken, som frit kan benyttes af studerende og undervisere. Der vil være både skabs- og køleskabsplads, hvor mad og andet kan opbevares. Under opholdet er der to muligheder for mad:

Mulighed 1:
Deltagerne laver selv morgen- og middagsmad – og vil dermed få en personlig plads i skab og køleskab til opbevaringen af varer.

Til aftensmad skiftes deltagerne til at lave mad, så man hver forbereder et aftensmåltid min. 1 gang om ugen. Det skaber en hyggelig atmosfære i huset, hvor der er mulighed for at dele erfaringer og ideer med hinanden – og endnu vigtigere, så giver det mere tid i værkstederne de dage, hvor man ikke laver mad.

Tidligere logerende på Guldagergaard omtaler ofte de fælles middage som et af deres bedste minder herfra.

Mulighed 2:
Deltagerne kan forudbestille maden, sådan at den hver dag bliver bragt udefra – dette eliminerer enhver forberedelse og tilberedning af mad.

Spisepauser kan aftales mellem underviserne og personalet på Guldagergaard, så vi altid sørger for, at maden bliver leveret på rette tidspunkt.

Vi stræber altid efter at få alle til at føle sig hjemme i hovedbygningen på Guldagergaard. Alle værelser er velindrettede med moderne dansk/skandinavisk design og æstetik, og vi har sat fokus på den første danske design-guldalder i vores stuer og i spiseområdet, som bl.a. er udstyret med Arne Jacobsen-møbler.