PROGRAM II

Dette er et praktisk program, som giver studerende, undervisere og forskere mulighed for at udvikle deres designforståelse ved at arbejde på visualiseringen af projekter og processen fra en idés undfangelse til dens manifestation og præsentation

vores program

I løbet af opholdet vil de studerende blive instrueret i at bruge forskellige maskiner og værktøjer, og de vil modtage undervisning i bestemte materialers egenskaber og håndtering. Vi tror på, at viden om dine redskaber og materialer vil avancere din praksis og hjælpe dig til at drage fordel af det forhåndenværende.

Program II – i berøring med skandinavisk design

Symposiets ramme:

  • 2 ugers varighed

  • 10-14 studerende
  • 1-2 professorer

Formålet med dette program er at give de studerende en introduktion til modeller og formgivning i det 21. århundrede. Fokus vil være på nordisk og skandinavisk design og de egenskaber, der karakteriserer denne designskole; ligevægt, funktionalitet, rene linjer og enkel æstetik.

De studerende vil udvikle værktøjer til at kortlægge processen fra fremstilling og produktion til færdigt produkt. Under opholdet sigter vi desuden på at fremme de studerende evner inden for designsoftware. Gennem en kombination af 3D-designsoftware, Guldagergaards 3D-printer og modellering med gammeldags teknologi i hånden vil de studerende få mulighed for at udvide deres kendskab til design-æstetik og produkt-design fra mange forskellige vinkler. Alle Guldagergaards faciliteter står til rådighed, og undervejs vil vi introducere til både vores jigger jolly og vores forskellige skabeloner.

Dette program inkluderer et mini-kursus i 3D-print samt i udarbejdelsen af modeller og prototyper. De studerende får mulighed for at få kendskab til nye medier og materialer og de vil blive udsat for en bred variation af designværktøjer og design-stilarter, som kan blive vigtige for dem, når de træder ind på karrierescenen som kunstnere eller designere.

LEARN MORE

Hvad kan duforvente?

Master classes:
Vi tror på, at inspiration, dialog og netværk er essentielle for at styrke den kunstneriske udvikling, og at de er trædesten i forhold til at etablere en professionel praksis. Under dit ophold på Guldagergaard vil du derfor stifte bekendtskab med to inspirerende og stimulerende kunstnere udefra, som vil undervise i samtidig skandinavisk design og keramik. Kunstnerne er udvalgt på baggrund af deres erfaring og omdømme i Danmark samt deres betydelige bidrag til den internationale keramik-scene.

Studie samling:
Guldagergaard huser den største samling af keramik i Nordeuropa. Den karakteristiske og varierede samling giver studerende såvel som undervisere rig mulighed for at få en række af bemærkelsesværdige kunstnere ind under huden. Derudover vil direktør Mette Marcher sørge for en eksklusiv rundvisning på området og en introduktion til samlingen.

Værksteder:
Guldagergaard undergik en gennemgående renovering i 2012, og centrets værksteder fremstår nu som et moderne studie og atelier, hvor alle deltagere vil fås studie-/arbejdsplads. Undervisere og studerende vil have adgang til al udstyret på Guldagergaard inklusiv vores store udvalg af ovne, og vi opfordrer til at man engagerer sig i eksperimenter og forsøg. Der vil være rig lejlighed til at udvide kendskabet til dansk design og æstetik og bruge det som afsæt for at udvikle ens personlige udtryk. Læs mere om værkstederne her.

Værelser:
Inkluderet i prisen er naturligvis logi i den historiske hovedbygning, som blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Stedet var tidligere en af Danmarks vigtigste frugtplantager, men i 1997 overtog den internationale kunstnergruppe Clay Today gården, hvor de grundlagde et fristed for keramiske kunstnere.

Museer og gallerier – en verden af viden:
Programmet er tilrettelagt, så der bliver mulighed for at udforske de spændende museer og gallerier, og så der er lejlighed til at besøge danske designeres værksteder. I programmet er der inkluderet en eksklusiv tur, der blandt andet vil tage dig forbi de store museer og gallerier i Danmark og på besøg hos nogle af Danmarks store kunstnere og designere. Guldagergaards personale vil naturligvis altid være stille sig til rådighed i forhold til at give råd og vejledning om transport, omkostninger, attraktioner, etc.

Priser

Pris:
Undervisere/professorer: Gratis

Studerende: Base Price: Basisprisen er 8.200,00 kr. for et 2-ugers program.

Prisen inkluderer: Logi + studie-/arbejdsplads samt de fremhævede materialer*, en eksklusiv rundvisning på Guldagergaards arealer og introduktion til studiesamlingen med direktør Mette Marcher, 2 master classes og studiebesøg hos danske kunstnere og designere samt et 3D-printerkursus eller et model- og støbekursus.

*Inkluderede materialer udgør: 12 kg ler, 5 kg gips, 1 bisque- og 1 glasurbrænding, forblandede glasurer.

**specified materials include: 12 kilos of clay, 5 kilos of plaster, 1 bisque & 1 glaze firing, pre-mixed glaze materials.

Tillægsmuligheder:
+ 800 DKK – 2 museumsbesøg inkl. togrejse.
+ 2,000 DKK – Mad fra cateringselskab.
+ 3,500 DKK – Vi kan tilbyde at supplere det 2-ugers program med en ekstra gæsteforelæsning eller et mini-kursus, 2 museumsbesøg samt togrejser i forbindelse med programmet.

Alt inklusiv: 14,500 DKK
Prisen inkluderer: Logi + arbejdsplads, eksklusiv rundvisning på Guldagergaard med direktør Mette Marcher, fremhævede materialer, 2 gæsteforelæsninger samt et kursus i; enten gipsmodellering, 3D-printing eller printeteknikker på ler. 3 gruppemåltider, ekskursioner til 2 museer + togrejse samt rejsebeskrivelser til studiebesøg i både København og Kolding.

LEARN MORE

måltider

Hovedbygningen har et fuldt udstyret køkken, som frit kan benyttes af studerende og undervisere. Der vil være både skabs- og køleskabsplads, hvor mad og andet kan opbevares. Under opholdet er der to muligheder for mad:

Mulighed 1:
Deltagerne laver selv morgen- og middagsmad – og vil dermed få en personlig plads i skab og køleskab til opbevaringen af varer.

Til aftensmad skiftes deltagerne til at lave mad, så man hver forberede et aftensmåltid min. 1 gang om ugen. Det skaber en hyggelig atmosfære i huset, hvor der er mulighed for at dele erfaringer og ideer med hinanden – og endnu vigtige, så giver det mere tid i værkstederne de dage, hvor man ikke laver mad.

Tidligere logerende på Guldagergaard omtaler ofte de fælles middage som et af deres bedste minder herfra.

Mulighed 2:
Deltagerne kan forudbestille maden, sådan at den hver dag bliver bragt udefra – dette eliminerer enhver forberedelse og tilberedning af mad.

Spisepauser kan aftales mellem underviserne og personalet på Guldagergaard, så vi altid sørger for, at maden bliver leveret på rette tidspunkt.

Vi stræber altid efter at få alle til at føle sig hjemme i hovedbygningen på Guldagergaard. Alle værelser er velindrettede med moderne dansk/skandinavisk design og æstetik, og vi har sat fokus på den første danske design-guldalder i vores stuer og i spiseområdet, som bl.a. er udstyret med Arne Jacobsen-møbler.