Galleri Æblehuset

På Guldagergaard har vi vores eget galleri; Galleri Æblehuset. Når kunstnere ankommer til Guldagergaard, er det typisk med en ide, der skal materialiseres. Med Æblehuset gives der mulighed for, at én eller flere kunstnere sammen kan vise deres færdige værker ved en udstilling i det attraktive galleri.

Samtidig giver det os mulighed for at indbyde kunstinteresserede fra nær og fjern til at dele oplevelsen af det færdige resultat med kunstnerne - og vi kan indbyde pressen, afholde fotosessions og skabe et promoveringsrum for både blomstrende unge talenter og etablerede kunstnere.

Galleri Æblehuset: En professionel arena

 

Galleri Æblehuset har en helt særlig atmosfære. Det er et udstilingsrum, som både føles moderne og klart, men som stadig rummer fornemmelsen af stedets historie. Det naturlige lys og det hårde trægulv udgør tilsammen en fantastisk scene for udvalgte udstillinger, som både kan være soloudstillinger eller fælles projekter.

 

Guldagergaard fik det gamle æblelager grundigt renoveret i 2009, og i dag er det et foranderligt og føjeligt rum, som kan tilpasses mange forskellige stilarter, udtryk og visioner. Æblehuset huser også den keramiske studiekollektion, hvor den giver rum og plads til kunstnerne, som under deres ophold kan udforske Guldagergaards permanente udstilling.

 

 

Galleri Æblehuset udgør samtidig en vigtig del af vores publikumsrettede mission, som fokuserer på at promovere og udbrede kendskabet til det keramiske fag, den keramiske kunst og det keramiske håndværk. Galleriet skaber en ramme for at etablere en forbindelse mellem kunstner og publikum, og det giver både dygtige formidlere, blomstrende unge talenter og erfarne kunstnere et kanvas at projicere deres personlige opfattelse og tolkning af tilværelsen op på.

 

ANDRE MULIGHEDER

Der er også mulighed for at transformere galleriet om til et nutidigt og lækkert fotostudie, hvor kunstnerne kan få deres værker affotograferet. Alle vores Artists-in-Residence får på den måde mulighed for at se deres endelige arbejde i en professionel arena. Guldagergaard kan desuden assistere med at finde en professionel fotograf, som ved, hvordan man foreviger keramik på film, og som vil lade dig dirigere sessionen.

 

 

Galleriet er åbent for offentligheden alle hverdage.

FOLLOW GULDAGERGAARD HERE
FIND YOUR WAY HERE
CONTACT
Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
DK-4230 Skælskør
Denmark

T: +45 58 19 00 16
ceramic@ceramic.dk