ARTIST-IN-RESIDENCE

Bliv en del af et vidunderligt internationalt miljø, som stimulerer din sans for innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere

Artist-in-Residence eksperimenter og dygtiggør dig

Guldagergaards Artist-in-Residence-program er helt afgjort et af de vigtigste aspekter af centret og af vores faglige vision.

Som Artist-in-Residence på Guldagergaard bliver du en del af et vidunderligt internationalt miljø, som stimulerer din sans for innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere. Vores fokus er hele tiden på at skabe et uddannelsesmiljø, som fremmer udvikling og samarbejder – og de kunstnere, der kommer på ophold her, vil altid kunne søge opbakning, vejledning og støtte hos vores dygtige og veluddannede personale.

Vi tror på, at udviklingen af et netværk og en dialog inden for det keramiske fællesskab er nøglen til at skabe personlige fremskridt såvel som til at anspore den fremtidige udformning af det keramiske håndværk og den keramiske kunst. Vi ønsker at opmuntre til at tage den professionelle dialog til vidensdeling og til sammenhold i den periode, man som kunstner og keramiker opholder sig på Guldagergaard.

På Guldagergaard mødes tre vidensfelter: videnskabelig forskning, kunstnerisk udvikling og den professionelle praksis. Vi tror på, at alle tre er nødvendige perspektiver, som vil bane vejen for nye opdagelser, opfindelser og nye måder at skabe på. De tre felter spiller tæt sammen, og gør os i stand til at give plads til alle, uanset om man ønsker at finde en måde at matche erhvervet på, om man vil lave forskning i verdensklasse, eller om man vil skabe banebrydende kunstnerisk formgivning og udvikle en ny form for eksperimentel forståelse. 

LEARN MORE

Artist-in-residence på Guldagergaard

En Artist-in-Residence bliver udstyret med egen arbejdsplads i vores studiefaciliteter og har adgang til samtlige ovne og andre faciliteter på Guldagergaard. Alle Artist-in-Residences har adgang til arkiverne samt til den største studiekollektion i hele Nordeuropa, hvilke typisk bruges til både inspiration og research.

Alle kunstnere kommer til at bo i den smukke hovedbygning fra 1910, som huser op til 12 keramikere ad gangen som hhv. Artist-in-Residences, workshop-deltagere eller noget helt tredje, hvilket giver anledning til spændende dynamik på tværs af landegrænser – en oplevelse som langt de færreste på Guldagergaard har kunnet være foruden. Rummene i den gamle hovedbygning emmer af keramik. Der er mulighed for, at man hele tiden kan udvikle og udvide kendskabet til teknikker og metoder, og man kan opbygge sit netværk til den internationale keramik-scene.

LEARN MORE

Mere om ARTIST-IN-RESIDENCE

Om aftenen samles de mange keramikere som regel til fællesspisning omkring det store bord i hovedbygningens spisestue. Madlavningen går på tur. Det vil sige den laves af en af dem, der residerer på Guldagergaard. Vores erfaring er, at det er en god mulighed for at lære hinanden at kende på og især hinandens kulturer på.

Det er muligt at bo på enkelt- eller dobbeltværelse. Værelserne er for nyligt blevet renoverede, og du finder både puder, dyner, sengelinned og håndklæder på Guldagergaard. Alle soveværelser befinder sig på 1. sal i hovedbygningen. Herudover har alle, som bor på Guldagergaard, adgang til badeværelse, køkken, have, stue og bibliotek.

Ønsker du at bo udenfor Guldagergaard, er vi selvfølgelig behjælpelige med at finde overnatningsmuligheder nær centret.

Guldagergaards værksteder & Galleri Æblehuset

Artist-in-Residences har sin egen studie-/arbejdsplads i et af Guldagergaards værksteder. Herfra er der adgang til alle studiefaciliteter. Dette inkluderer: Guldagergaards ovnpark og gips-værksted. Derudover er der adgang til glasurer, støbeforme, fotoudstyr, en 3D-printer og til auditorium. I Guldagergaards eget galleri, Galleri Æblehuset, har du mulighed for at søge om tilladelse til at udstille dine værker i.

AIR PRISER

Priser for Artist-In-Residence ophold i 2020
6.200 DKK pr. måned for dobbeltværelse m. delt badeværelse.
7.200 DKK pr. måned for enkeltværelse m. delt badeværelse.
8.800 DKK pr. måned for enkeltværelse m. eget badeværelse.

Kost, brændinger og materialer er ikke inkluderet AIR-prisen. Som Artist-in-Residence får man 75 % rabat på workshops.

Værksted

Det forventes, at du som Artist-in-Residence arbejder selvstændigt og uafhængigt med dit eget projekt. Ligeledes forventes det også, at du følger reglerne for brugen af Guldagergaards faciliteter.
Alle udgifter ifm. materialer og brændinger takseres efter danske udbyderes priser. Ønsker du teknisk assistance under opholdet, er dette også muligt.

Sikkerhed og forsikring

Som Artist-in-Residence er man selv ansvarlig for sin egen sikkerhed. Det betyder også, at man er ansvarlig overfor andre, såfremt man skulle forårsage skade på personer, udstyr eller noget helt tredje. Man skal være opmærksom på, at man under sit ophold på Guldagergaard har en gældende arbejds-, sundheds- og ulykkesforsikring.

i

Dokumentation og donation

Det forventes, at man ved opholdets afslutning afleverer 10 siders billeder/slides samt en kort rapport over de projekter, som man har brugt tiden på Guldagergaard på. Disse bruges til vores arkiv.

Derudover forventes det også, at man giver en kort beskrivelse af værker, man evt. måtte donere til Guldagergaard. Samtlige donationer skal evalueres og accepteres af Guldagergaards Advisory Board.

Computer and WIFI

Guldagergaard tilbyder gratis WIFI til logerende – både på værkstedet og i hovedbygningen. Medbring gerne egen computer, samt adaptor til printer, projektor og andet. Det offentlige bibliotek i Skælskør har computere, såfremt man ikke kan medbringe sin egen.

N

Cykler

Vi udlejer cykler.

Shipping

Pakker/kufferter kan fragtes igennem det lokale postkontor eller hos et fragtfirma. Spørg personalet hos Guldagergaard om yderligere information. Fragten er på eget ansvar.