ARTIST-IN-RESIDENCE

Bliv en del af et vidunderligt internationalt miljø, som stimulerer din sans for innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere.

ARTIST-IN-RESIDENCE
EKSPERIMENTER OG DYGTIGGØR DIG

Værk kreativ Guldagergaards Artist-in-Residence-program er helt afgjort et af de vigtigste aspekter af centret og af vores faglige vision. Som Artist-in-Residence på Guldagergaard bliver du en del af et vidunderligt internationalt miljø, som stimulerer din sans for innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere. Vores fokus er hele tiden på at skabe et uddannelsesmiljø, som fremmer udvikling og samarbejder – og de kunstnere, der kommer på ophold her, vil altid kunne søge opbakning, vejledning og støtte hos vores dygtige og veluddannede personale.

Moderne faciliteter og professionel support Vi tror på, at udviklingen af et netværk og en dialog inden for det keramiske fællesskab er nøglen til at skabe personlige fremskridt såvel som til at anspore den fremtidige udformning af det keramiske håndværk og den keramiske kunst. Vi ønsker at opmuntre til at tage den professionelle dialog til vidensdeling og til sammenhold i den periode, man som kunstner og keramiker opholder sig på Guldagergaard.

På Guldagergaard mødes tre vidensfelter: videnskabelig forskning, kunstnerisk udvikling og den professionelle praksis. Vi tror på, at alle tre er nødvendige perspektiver, som vil bane vejen for nye opdagelser, opfindelser og nye måder at skabe på. De tre felter spiller tæt sammen, og gør os i stand til at give plads til alle, uanset om man ønsker at finde en måde at matche erhvervet på, om man vil lave forskning i verdensklasse, eller om man vil skabe banebrydende kunstnerisk formgivning og udvikle en ny form for eksperimentel forståelse.


ARTIST-IN-RESIDENCE
PÅ GULDAGERGAARD

En Artist-in-Residence bliver udstyret med egen arbejdsplads i vores studiefaciliteter og har adgang til samtlige ovne og andre faciliteter på Guldagergaard. Alle Artist-in-Residences har adgang til arkiverne samt til den største studiekollektion i hele Nordeuropa, hvilke typisk bruges til både inspiration og research.

Alle kunstnere kommer til at bo i den smukke hovedbygning fra 1910, som huser op til 12 keramikere ad gangen som hhv. Artist-in-Residences, workshop-deltagere eller noget helt tredje, hvilket giver anledning til spændende dynamik på tværs af landegrænser – en oplevelse som langt de færreste på Guldagergaard har kunnet være foruden. Rummene i den gamle hovedbygning emmer af keramik. Der er mulighed for, at man hele tiden kan udvikle og udvide kendskabet til teknikker og metoder, og man kan opbygge sit netværk til den internationale keramik-scene.

Kunstnere har deres eget område i studiebygningen og har adgang til alle ovne samt vores andre faciliteter. Alle kunstnere har fuld adgang til vores arkiver og den største studiosamling i Nordeuropa. Kunstnere kan bruge samlingen til forskning og inspiration.


MERE OM
ARTIST-IN-RECIDENCE

Om aftenen samles de mange keramikere som regel til fællesspisning omkring det store bord i hovedbygningens spisestue. Madlavningen går på tur. Det vil sige den laves af en af dem, der residerer på Guldagergaard. Vores erfaring er, at det er en god mulighed for at lære hinanden at kende på og især hinandens kulturer på.

Det er muligt at bo på enkelt- eller dobbeltværelse. Værelserne er for nyligt blevet renoverede, og du finder både puder, dyner, sengelinned og håndklæder på Guldagergaard.

Alle soveværelser befinder sig på 1. sal i hovedbygningen. Herudover har alle, som bor på Guldagergaard, adgang til badeværelse, køkken, have, stue og bibliotek.

Ønsker du at bo udenfor Guldagergaard, er vi selvfølgelig behjælpelige med at finde overnatningsmuligheder nær centret.

Beboere vil have deres eget arbejdsområde i studiebygningen med fuld adgang til alle vores faciliteter og udstyr; gasovne, elektriske ovne og træfyrede ovne såvel som værksted til glasur, gips og forme, slipstøbning rum, auditorium, bibliotek til forskning, fotoudstyr, 3D-printværksted, silketrykværksted, træværksted samt galleri. Som Artist-in-Residence får du muligheden for at ansøge om at udstille i vores galleri.


AIR
PRISER

Priser for Artist-In-Residence ophold i 2022/2023:

  • 8.200 DKK pr. måned for dobbeltværelse m. delt badeværelse.
  • – 9.200 DKK pr. måned for enkeltværelse m. delt badeværelse.
  • – 10.200 DKK pr. måned for enkeltværelse m. eget badeværelse.

Inkluderet i AIR-pris: – indkvartering – studieplads – adgang til alle Guldagergaards avancerede faciliteter

Kost, brændinger og materialer er ikke inkluderet AIR-prisen. Som Artist-in-Residence får man 75 % rabat på workshops.

EKSTRA TIL DEN FULDE GALLERI-PAKKE

Inkluderet i den fulde galleri-pakke:

  • Udstilling i Pavillonen
  • facebook annoncering
  • print materiale (folder)
  • pressemeddelelse til danske aviser
  • annonce i dansk avis
  • annonce i internationalt magasin

Pris: Engangsgebyr: 14,000 DKK

Kontakt os, hvis du har spørgsmål: E-mail: ceramic@ceramic.dk