Fonden Guldagergaard

Her på siden finder du information om fondens bestyrelse, dens arbejde og årsrapport samt oversigt for medarbejdere og kontaktmuligheder.

Fonden Guldagergaard er en erhvervsdrivende fond. Fonden Guldagergaard modtager tilskud fra Kulturministeriet til stedets artist-in-residence program samt aktivitetstilskud fra Slagelse Kommune. Øvrige indtægter finansieres gennem egenindtjening, sponsorater og fondsbidrag.

Bestyrelse:

Fonden Guldagergaards bestyrelse:

John Lindhardt Frandsen, formand

Priscilla Mouritzen, næstformand

Christian Have

Metha Molsted

Direktion:

Den daglige ledelse varetages af direktør Mette Blum Marcher, der tiltrådte i 2009.

Mette er født i 1978, og er uddannet indenfor regnskab og administration, og er optaget af kulturens værdi og lokale betydning. Mette har siddet i flere råd og bestyrelse nationalt og internationalt omkring kultur som erhverv samt keramikfaglige fora, og er blandt formand for Øernes Kunstfond i perioden 2017-20-21, ligesom Mette har kurateret en række projekter og udstillinger på Guldagergaard, og været projektleder på en lang række Guldagergaard projekter.

Mette Blum Marcher

Direktør

mette@ceramic.dk

Organisation

Værkstedet ledes i det daglige af Kasia Misciur, som har en Master of Fine Arts

fra Wroclaw i Polen.

Værkstedsleder Kasia Misciur

kasia@ceramic.dk

VISION

Fonden Guldagergaards vision er at være et skabende sted for den professionelle keramiske kunst.

Fonden Guldagergaard fungerer som et videns- og formidlingscenter for keramisk kunst, hvor artist-in-residence er kerneaktiviteten, og med følgende formål:

• Det er Guldagergaards formål at styrke det keramiske fag lokalt, nationalt og internationalt.

• Det er endvidere formålet at fungere som keramisk videns- og formidlingscenter med særligt fokus på residensophold og research samt igennem internationale kontakter og netværk skabe mulighed for kunstnerisk dialog med keramikere fra hele verdenen.

• Det er ligeledes Guldagergaards formål at være på forkant med internationale keramiske tendenser og være opdateret med faciliteter, udstyr og assistance på højt fagligt niveau.

• Det er samtidig Guldagergaards formål at opbygge en keramisk studiesamling med tilhørende vidensbank (database) for registrering af international keramisk samtidskunst.

• Endelig har Guldagergaard til formål at være en af de centrale kulturinstitutioner i Danmark med udstillingsvirksomhed og international keramisk kunst i det offentlige rum.

 

Fonden Guldagergaards vedtægter