PROFESSIONELT UDVIKLINGSSYMPOSIUM

ÅBENT FOR ANSØGNINGER NU!

VORES
PROGRAM

Program III – Professionelt udviklingssymposium

Symposium ramme:

  • 2–4 ugers varighed
  • 10-14 studerende fra mindst 3 institutioner
  • op til 3 professorer

Professionelt udviklingssymposium er en unik mulighed for studerende – fordybende og multisensorisk, dækker det alle aspekter af en professionel karriere inden for keramik.

Formålet med symposiet er at give de studerende:

  • en platform til at dele ideer og viden
  • muligheden for at skabe netværk og fremme muligheder for nye producenter
  • erhvervelse og udvikling af specialiserede produktionsteknikker og færdigheder
  • støtte og vejledning til hver enkelt studerende for at give dem de værktøjer, de har brug for til at kontekstualisere deres praksis inden for det bredere moderne keramiske kunst- og designfelt.

HVAD SKAL MAN
FORVENTE?

I løbet af programmet får de studerende mulighed for at lære eller udvikle tekniske færdigheder gennem workshops og demonstrationer, herunder 3D-udskrivning, gipsformning, kastning, glasurteknologi, storskala konstruktion og træfyring.

Der vil være et omfattende forelæsnings- og diskussionsprogram, der inkluderer inviterede kunstnere, der vil tale om deres egen kunstneriske praksis, specialiserede konstruktionsteknikker og deres kunstneriske anvendelse eller fokus på moderne keramik på tværs af en global platform.

Studerende og professorer opfordres til at dele deres viden med gruppen, og vi opfordrer alle studerende til at præsentere sig selv og deres arbejde, enten i form af en præsentation eller som en del af en uformel kritik.

Symposiet inkluderer guidede udflugter til større danske museer og samtidskunstgallerier i Danmark samt fabrikker og kunstner / designerstudier. Alle disse aktiviteter er designet til at give deltagende studerende et klart overblik over de forskellige veje, der er åbne for dem, når de overvejer en karriere som en professionel keramisk kunstner eller designer. Vi håber, at de forbindelser, de laver under dette symposium, med hinanden og med Guldagergaard ICRC viser sig at være inspirerende, muliggørende, støttende og langvarige.


Studio-samling: Guldagergaard har den største samling af moderne studiokeramik i Nordeuropa. Denne dynamiske og varierede samling giver studerende og professorer mulighed for at engagere sig i exceptionelle stykker keramisk kunst uden for et gallerimiljø.

Studios og faciliteter: Vores topmoderne studier blev renoveret i 2012 og kan rumme 16 kunstnere ad gangen. Alle bosiddende kunstnere og studentergrupper på Guldagergaard har fuld adgang til vores fremragende faciliteter inklusive vores brede og varierede udvalg af elektriske, gas- og træovne samt vores 3D-trykningslaboratorium og gipsværksted. Med et forelæsningsteater, mødelokaler og omfattende bibliotek og support fra vores højt kvalificerede, erfarne og dedikerede team er Guldagergaard det ideelle sted at være vært for uddannelsesmæssige symposier.

Indkvartering: Beboere på Guldagergaard har fuld brug af vores hyggelige og stilfulde hus og opfordres til at gøre sig hjemme. Vi har enkelt- og dobbeltværelser til rådighed, og et par om suiteindstillinger. Al indkvartering afhænger af tilgængelighed og er udpeget efter først til mølle-princippet.

Museer og gallerier – en verden af muligheder (viden): Vi opfordrer alle deltagere til at tage udflugter rundt i Danmark for at udforske de ekstraordinære museer, gallerier og private kunstnerstudier. Dit program inkluderer en eksklusiv rejseplan, der fører dig til større museer og gallerier i Danmark samt besøg hos nogle af Danmarks vigtigste og mest fremragende kunstnere og designere. Guldagergaard-medarbejderne vil selvfølgelig også kunne give dig anbefalinger og vejledning med hensyn til transport, omkostninger, seværdigheder osv.

PRISER


Pris:

Lærere / professorer: Gratis studie og indkvartering i en måned til en værdi af 7.200 kr. Prisen inkluderer ikke; Materiale- og fyringsomkostninger, personlige udgifter og rejseudgifter.

Studerende: 2 uger: 4.250 kr 4 uger: 8.500 kr

Prisen inkluderer: opholds- og studieplads, materiale og fyringsbudget svarende til 12,5 kg ler og 1 bisque fyring, fuld adgang til vores forskningsdatabase og ovnhaven, kunstnerforedrag og workshops, guidede udflugter til 2 museer, en eksklusiv rejseplan til studier og design workshops i København og Kolding.

Prisen inkluderer ikke: rejse- og personlige udgifter, yderligere materiale og fyringsomkostninger ud over de angivne.

For mere information om vores universitetsprogrammer: kasia@ceramic.dk.

MÅLTIDER

Hovedbygningen er fuldt udstyret med et køkken, der kan bruges frit af studerende og lærere. Der vil være plads i skabet og i køleskabet, hvor mad og andre ting kan opbevares. Der vil være to muligheder for måltider under opholdet.

Mulighed 1: Deltagerne laver deres egen morgenmad og frokost ved spisepauserne og har et bestemt sted at have deres personlige madvarer.

Til aftenmåltidet vil beboerne i huset rotere som “Dagens kok” og lave mad en gang om ugen for resten af huset og skabe en hyggelig atmosfære af idéudveksling og kammeratskab over fælles middage. Tidligere beboere på Guldagergaard nævner ofte dette som en af deres yndlingsminder fra deres tid her.

Mulighed 2: En anden mulighed for deltagerne er at forudbestille alle måltider hos et cateringfirma mod et ekstra gebyr på 200 kr. pr. person pr. dag, hvilket letter ethvert behov for at lave mad eller tilberede måltider. Måltiderne til levering bliver leveret til Guldagergaard, så deltagerne kan nyde det.

Måltidspauser kan planlægges af professorer med personalet på Guldagergaard, og vi vil være sikre på at få måltiderne leveret til passende spisetider.

Alle deltagere opfordres til at føle sig hjemme i herregården. Alle værelser er veludstyrede med moderne møbler og med opmærksomhed mod skandinavisk design æstetik. Vi er glade for at have Arne Jacobsen møbler i spisestuen og opholdsstue.