WOOD FIRE YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE

WOOD-FIRE
YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE

Start dato:  Januar 2023

Stilling: Wood Fire Young-Artist-in-Residence
Kontrakt: 3 -12 måneder
Arbejdstider: 20 timer pr uge
Honorar: Du vil blive indkvarteret i et delt værelse og arbejdsplads i studiet på Guldagergaatd International Ceramic Research Center, honoraret kan bruges på egne materialer og brændinger (beløbet afhænger af opholdets længde).

Skriv en mail til oliver@ceramic.dk og få yderligere information.


HVORFOR
SØGE?

Stillingen som Wood fire Young-Artist-in-residence på Guldagergaard giver dig en unik mulighed for at blive del af et professionelt team som støtter udviklingen af tekniske og profesionelle færdigheder indenfor keramik. Stillingens fokusområde ligger i at give the young-artist-in-residence en chance for at få erfaring med atmosfæriske brændinger gennem arbejdstimer på Guldagergaard, men samtidig også arbejde på et individuelt keramisk projekt i studiet, uden for disse arbejdstider. Det er en chance for at forbedre sine karriereudsigter, udvikle og udnytte sit potentiale på bedst mulig vis.

Det er Guldagergaards håb at tilskynde en bedre forståelse for keramik gennem et udvalg af projekter som støtter forskningen på Guldagergaard. Stillingen som Wood Fire young-artist-in-residence er åben for modtagelse af ansøgninger fra studerende, nyligt uddannede studenter og spirende kunstnere.

Hvad forventes der? Stillingen er passende for enhver studerende, nyligt uddannede studenter og unge professionelle med en basisviden om teknikker inden for wood-firing og keramik generelt.

Vi leder efter en positiv, tilpassende person som er organiseret men en service-minded attitude. Det er vigtigt at du kan prioritere arbejdsopgaver, arbejde både individuelt og som del af en team med evnen til at tage initiativ med henblik på arbejdet fra dag til dag, og i ovngård. Det er vigitigt at du har mulighed for at midlertidligt bo i Danmark mens du besidder stillingen.

Arbejdsopgaver? Som besidder af stillinen vi du blive en integreret del af Guldagergaards team, med direkte fokus på at assisterer aktiviteter i Guldagergaards ovngård. Ved lejlighed vil du blive bedt om at assisterer andre medarbejdere i alle aspekter ved daglige opgaver.

Det er påkrævet at du arbejder 20 timer om ugen for Guldagergaard på flekstid. Disse timer vil blive holdt inden for Guldagergaards åbningstider, mandag til fredag fra kl 9-16. Ved lejligheder kan det blive nødvendigt at du arbejder uden for åbningstiderne om aftenen/natten eller i weekenden.

DIN
ROLLE

 • At assistere ovngårds teknikeren med brænde- og gasfyringer som finder sted i ovngården
 • At vedligeholdelse og rengøring af ovngårdens fællesområder (dette inkluderer græsslåning, feje blade, skovle sne, stable brænde, rengøring og vedligeholdelse af ovngårdens møbler og ovne)
 • At forberede vattering, wood-fire glasur og slips til fyringerne
 • At arbejde sammen med ovngårds teknikeren om at opretholde lager beholdningen til brug vil fyringerne
 • At assistere ved klargøring af ovne og and ovngårds udstyr til brug
 • At assistere ved dokumentation af fyringer digitalt, dvs. hjælpe med at forme et forskningsarkiv
 • At assistere ved arbejde omkring Guldagergaards wood-fire glasur arkiv
 • At assistere medarbejdere med at klargøre offentlige events, som udstillinger, åbninger og klargøring af mad og drikkevare til møder hold af direktøren.

HVAD FÅR DU UD AF
DENNE STILLING?

Denne oplevelse vil være til stor gavn for din erfaring med alt i relation atmosfæriske fyringer, mens du udvider din viden om keramik. Guldagergaard er et internationalt arbejdsmiljø som stimulerer innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere. Vi støtter udviklingsmulighederne hos hver af vores medarbejdere gennem lærerigt miljø, som promoverer vidensdeling, udvikling og positive former for samarbejde.

Uden for dine arbejdstider på Guldagergaard vil du få din egen arbejdsstation i studiet til at udvikle og udforske din egen keramiske praksis men fuld adgang til materialer og studiets tilgængelige faciliteter. Under dit ophold vil du blive indkvarteret i det delt soveværelse i hovedbygningen.

Du vil modtage et mindre honorar som vil gå til brug af materialer og fyringer i alle ovne i forbindelse med til egen praksis. Beløbet afhænger af længden på dit ophold., Du har også muligheden for at deltage i workshops af Guldagargaard til studenterpris.

Eftersom at stillingen er ulønnet er det anbefalet at du ansøger om finansiering til dine personlige omkostninger under opholdet.

Nuværende Young Wood-Fire Artist-in-Residence: Ana Clara D’Amico, Argentina, 1. januar – 31. marts 2020

HVORDAN
ANSØGER DU?

Til din ansøgning skal du bruge:

 • Et brev med beskrivelse af din egnethed og grundlag for ansøgning om stillingen som Wood fire young-artist-in-residence.
 • CV
 • 5 billeder af nyligt udført arbejde eller link til din hjemmeside/online portfolio
 • Anbefaling
 • Din Skype adresse

Den keramiske bestyrelse vil gennemgå alle ansøgninger. Et skype- eller telefonopkaldssamtale kan blive udført af en medarbejder på Guldagergaard. For flere informationer eller forespørgsler, kontakt venligst ceramic@ceramic.dk.