YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE

Har du en grundlæggende viden om keramik, og vil du gerne være en del af en international arbejdsplads, der stimulerer innovation, originalitet og ønsket om at eksperimentere? Derefter skal du helt sikkert ansøge om YAIR.

YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE
PÅ GULDAGERGAARD

Drømmer du om at opnå erfaring i et professionelt keramikstudie, hvor du kan udvide din viden inden for det keramiske felt? Så måske er det dig, vi har brug for som vores nye YAIR.

På Guldagergaard ønsker vi at tiltrække det mest talentfulde og kvalificerede personale, samtidig med at vi ønsker at give unge kunstnere de bedste muligheder for at udvide deres horisonter og udvikle deres kunstneriske færdigheder.

Som Young-Artist-in-Residence på Guldagergaard får du dit eget studieværelse og fuld adgang til ovne, glasur, skimmel og fotostudier samt indkvartering i herregården, hvor alle kunstnerne opholder sig. Alle vores Young-Artist-in-Residence har adgang til vores arkiver og til den største studiosamling i Nordeuropa, der bruges til inspiration og forskning.

Du bliver en del af et uddannelsesmiljø, der fremmer udvikling og samarbejde. Programmet til YAIR er åbent for ansøgninger fra unge kunstnere, nyuddannede keramikere og kunstnere såvel som studerende inden for det keramiske felt.

Åbne stillinger for YAIR:

Start: 2023

3, 6 eller 12 måneders stilling


HVORFOR
SØGE?

Young-Artist-in-Residence-programmet på Guldagergaard giver en unik mulighed for at være en del af et professionelt team, der understøtter udviklingen af tekniske og faglige færdigheder, forbedrer karrieremulighederne og støtter assistenten, der får erfaring inden for det keramiske område. Vores fokus er på at give vores medarbejdere en attraktiv kontekst, hvor de kan udvikle og udnytte deres potentiale på den bedst mulige måde.


GULDAGERGAARD SØGER EFTER NY
YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE

Ansøg:

 • 12 måneder
 • 6 måneder
 • 3 måneder
 • Arbejdstid: 20 timer flextime om ugen

Du får:

 • Gratis indkvartering i et delt værelse i herregården
 • Et gratis studieplads i studios på Guldagergaard

Et honorar på:

 • 12 måneder: 7.000 DKK til dine egne materialer og fyringer.
 • 6 måneder: 3,500 DKK til dine egne materialer og fyringer.
 • 3 måneder: 1,750 DKK til dine egne materialer og fyringer.

HVAD VI FORVENTER
AF DIG?

Vi leder efter en positiv, tilpasningsdygtig person, der er organiseret, med en serviceorienteret holdning. Det er vigtigt, at du kan prioritere arbejdsbelastninger, arbejde både uafhængigt og som en del af et team med evnen til at tage initiativ med hensyn til den daglige vedligeholdelse af studiet og huset.

Det er vigtigt, at du kan bo midlertidigt i Danmark i hele assistentperioden.

Hvordan vil du arbejde?
Som Young-Artist-in-Residence vil du være en integreret del af Guldagergaard-teamet og støtte medarbejdere i alle aspekter af den daglige drift af centret.

Du bliver forpligtet til at arbejde 20 timer om ugen for Guldagergaard fleksibelt. Du vil mødes med studiepersonalet hver mandag morgen for at planlægge specifikke job for ugen oven på de generelle daglige opgaver.

Herfra kan du styre din egen arbejdstid for ugen. Disse timer skal arbejdes inden for åbningstiden for Guldagergaard, mandag – fredag 9:00 – 16:00.

Nogle gange kan det være nødvendigt for dig at arbejde nogle af disse timer om aftenen eller i weekenden.

Generelle opgaver inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Vedligeholdelse og rengøring af både studio og fællesarealer i huset.
 • Byde beboere af huset velkommen og være klar til at besvare eventuelle spørgsmål.
 • Introducere nye beboere til hovedbygnings faciliteter, herunder: genbrug, skrald, køkken, bibliotek, fællesarealer, vaskeri osv.
 • At assistere medarbejdere med at klargøre offentlige events, som udstillinger, åbninger og klargøring af mad og drikkevare til møder afholdt af direktøren.
 • Forberedelse af studiearealer, materialer og udstyr til indkommende beboere, besøgende kunstnere, workshops og andre programmer.
 • Klargøring af glasurer og glider til generel brug i studiet og genbrug af ler.
 • Samarbejde med studio tekniker med at opretholde lagerbeholdninger i studiet.
 • Programmering af elektriske ovne i studiet til beboere
 • Assistere ovnehaveteknikeren ved kørsel og vedligeholdelse af træovne.
 • Arbejde med et selvstyret forskningsprojekt, der skal udvikles til et arkiv til fremtidig brug på Guldagergaard.

HVILKEN ERFARING FÅR DU AF
YOUNG-ARTIST-IN-RESIDENCE PROGRAMMET?

Denne erfaring vil være enormt gavnlig for din praksis ved at få erfaring i et professionelt keramikstudie, mens du udvider din keramiske viden. På Guldagergaard ønsker vi at tiltrække og fastholde det mest talentfulde og bedst kvalificerede personale, og vi vil give unge kunstnere de bedste muligheder for at udvide deres horisont og udvikle deres kunstneriske univers. Guldagergaard er en international arbejdsplads, der stimulerer innovation, originalitet og ønsket om at eksperimentere. Vi understøtter udviklingsmulighederne for hver af vores medarbejdere gennem et uddannelsesmiljø, der fremmer videndeling, udvikling og positive former for samarbejde.

Mens du er her, kan du udforske og undersøge områder som gips, skimmelsvamp og modelfremstilling, slipstøbning, glasurudvikling (inklusive elektrisk fyring og gasfyring, ændring og udvikling af glasurer), 3D-design og udskrivning (inklusive softwareviden og design), træfyring ( inklusive moderne teknologier, der anvendes inden for denne traditionelle fyringsteknik, glasurstest og udvikling), trykning: overflade og ler (fremstilling af mærkater, trykning på ler, ved hjælp af CAD og ikke-teknologiske metoder til at ændre billeder, trykteknikker osv.).

Du kan bruge honoraret til materialer og fyring af alle ovne i din egen keramiske praksis, mens du er her. Som assistent har du også mulighed for at deltage i workshops, der tilbydes af Guldagergaard til studenterpriser.

Eftersom at stillingen er ulønnet er det anbefalet at du ansøger om finansiering til dine personlige omkostninger under opholdet.

HVORDAN
ANSØGER DU?

Det keramiske rådgivende udvalg gennemgår alle ansøgninger. Et Skype- eller telefonopkaldssamtale for at vurdere egnethed og forståelse af det foreslåede projekt kan gennemføres af et medarbejder. For mere information og henvendelser bedes du kontakte: kasia@ceramic.dk

Til din ansøgning har du brug for:

 • Følgebrev, der forklarer din egnethed til stillingen som assistent
 • CV
 • 5 billeder af nyere arbejde
 • Anbefaling
 • Din Skype adresse