Et sted at kreere

På Guldagergaard finder du den største samling af moderne keramiske faciliteter i Skandinavien.

Lækre, moderne faciliteter

I 2012 blev vores studie- og værkstedsfaciliteter ombygget med generøs hjælp fra den private fond, Realdania, og Slagelse Kommune. Vægge, gulve og loftet blev taget ned og nyt indbydende interiør af høj kvalitet blev skabt i stedet. Det var med stor glæde og stolthed, at vi i februar 2013 kunne åbne dørene til den nye studie- og værkstedsbygning med en åbningstale af daværende kulturminister, Marianne Jelved.

Ombygningen har betydet, at vi har fået dobbelt så meget værkstedsplads, da der nu er to etager til rådighed for kunstnerne. Stueetagen udgøres stadig af individuelle værkstedspladser med plads til 12 kunstnere samt vores elektriske ovne og glasurområde, hvor der er indrettet afgrænsede områder til at male.

I stueetagen findes ligeledes et stort, moderne rum til gipsarbejde; heri udarbejdes modeller og forme i gips med bl.a. gipshjulet og drejebænken. Vi har et rum til slikkerstøbning og et utal af tekniske muligheder med det udstyr, der er til rådighed på Guldagergaard.

 

LEARN MORE

integrationen mellemværksted og keramik

Førstesalen domineres af to trappeopgange, der på ydersiden af væggen er dekoreret med brændefyrede mursten i mange forskellige nuancer af sort og grå. De brændefyrede ovne har altid været en del af Guldagergaards identitet – og eftersom de brændefyrede mursten er blevet en del af værkstedsbygningen, betragter vi det som noget helt særligt for Guldagergaard. Og resultatet er slående; selv skeptiske tanker blev gjort til skamme ved opsætningen af de smukke brændefyrede mursten.

Forøgelsen af pladsen har givet os mulighed for at skabe et rum til forskning og nye teknologier såsom 3D og silketryksteknikker. På førstesalen findes også et auditorium, et mørkekammer samt et møderum med et lille køkken.

Hovedbygningen

Vores smukke hovedbygning er hjertet af Guldagergaard. Her vil du, som kunstner, leve med ligesindede kunstnere, nyde måltider sammen og dele ideer.

Ovngården

Vores ovngård indeholder mange forskellige ovne som lader dig eksperimentere, udforske og lære.

Værkstedet

Værkstedet danner rammen for skabelse på Guldagergaard. Artists-in-residence vil få deres egen arbejdsstation i det nyligt renoverede værksted.

Galleri Æblehuset

Galleri Æblehuset har årligt flere forskellige udstillinger. Galleriet kan også bruges som fotostudie. Denne arena er et professionelt, lyst og attraktivt galleri.

Skulptur Parken

Skulpturparken omkranser centeret og lader dig udforske forskellige skulpturer og fortællinger som talrige kunstnere har efterladt.

B018

Audiotorium

Audifotoriumet giver dig muligheden for at holde og deltage i foredrag. Det er udstyret med en moderne projector og sæder til et publikum.