Faciliteter

En vigtig ambition for Guldagergaard er, at vi kan tilbyde kunstnerne en enestående mulighed for at arbejde med forskellige udtryk, metoder og projekter på samme tid.

Kunst har en tendens til at udvikle sig i en mere kreativ retning, når man indgår i et inspirerende samarbejde med andre i et internationalt miljø, og det tilbyder vi på Guldagergaard.

Lækre, moderne faciliteter

 

I 2012 blev vores studie- og værkstedsfaciliteter ombygget med generøs hjælp fra den private fond, Realdania, og Slagelse Kommune. Vægge, gulve og loftet blev taget ned og nyt indbydende interiør af høj kvalitet blev skabt i stedet. Det var med stor glæde og stolthed, at vi i februar 2013 kunne åbne dørene til den nye studie- og værkstedsbygning med en åbningstale af daværende kulturminister, Marianne Jelved.

 

Ombygningen har betydet, at vi har fået dobbelt så meget værkstedsplads, da der nu er to etager til rådighed for kunstnerne. Stueetagen udgøres stadig af individuelle værkstedspladser med plads til 12 kunstnere samt vores elektriske ovne og glasurområde, hvor der er indrettet afgrænsede områder til at male.

 

I stueetagen findes ligeledes et stort, moderne rum til gipsarbejde; heri udarbejdes modeller og forme i gips med bl.a. gipshjulet og drejebænken. Vi har et rum til slikkerstøbning og et utal af tekniske muligheder med det udstyr, der er til rådighed på Guldagergaard.

 

INTEGRATION MELLEM VÆRKSTED OG KERAMIK

Førstesalen domineres af to trappeopgange, der på ydersiden af væggen er dekoreret med brændefyrede mursten i mange forskellige nuancer af sort og grå. De brændefyrede ovne har altid været en del af Guldagergaards identitet – og eftersom de brændefyrede mursten er blevet en del af værkstedsbygningen, betragter vi det nu som noget helt særligt for Guldagergaard. Og resultatet er slående; selv skeptiske tanker blev gjort til skamme ved opsætningen af de smukke brændefyrede mursten.

 

Forøgelsen af pladsen har givet os mulighed for at skabe et rum til forskning og nye teknologier såsom 3D og silketryksteknikker. På førstesalen findes også et auditorium, et mørkekammer samt et møderum med et lille køkken.

FOLLOW GULDAGERGAARD HERE
FIND YOUR WAY HERE
CONTACT
Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
DK-4230 Skælskør
Denmark

T: +45 58 19 00 16
ceramic@ceramic.dk