Guldagergaards studiesamling

Guldagergaards studiesamling er en af de største samlinger af keramisk kunst i Nordeuropa. Samlingen har et internationalt perspektiv, som afspejles både i værkerne og i samlingens størrelse. Samlingen inkluderer værker af talrige kunstnere, som arbejder med alt fra brændefyring til 3D.

Samlingen inkluderer også en komplet database over glasur-tests og opskrifter, som studerende, forskere og undervisere selv kan afprøve i ovnene. Databasen er tilgængelig for at støtte kunstnere i at skabe deres eget sprog gennem overflade og design.

Guldagergaards studiesamling: Vores historie og vores fremtid

 

 

Guldagergaards studiesamling er kernen i og udgangspunktet for vores forskningsarbejde og vores kunstneriske udviklingsarbejde. Samlingen er en rejse igennem Guldagergaards historie siden grundlæggelsen i 1997, og den giver studerende, undervisere og professorer en database over tidens eksperimenter, teknikker, metoder og visioner. På en måde er samlingen vores anker; den er vores historie, rodfæster os og udgør en stor del af centrets identitet, men den er også et løfte til fremtiden, en vision for udviklingen af den keramiske kunst og det keramiske håndværk.

 

Guldagergaards samling bliver til stadighed udviklet og udvidet og i dag er den alt for stor til at blive vist i sin helhed. Af den grund vises hoveddelen af samlingen kun i roterende udstillinger i Galleri Æblehuset. Det giver plads til nye udstillinger og giver os ligeledes mulighed for at vise værkerne på en ny måde og i nye konstellationer.

 

SKULPTURPARKEN

I forlængelse af de skulpturer og værker, der er placeret i Guldagergaards store samling, har centret også cirka 12 værker, som er præsenteret under åben himmel i den smukke skulpturpark, der omgiver centret. Da studiesamlingen begyndte at vokse, virkede det som et naturligt næste skridt at lade samlingen gro ud i de smukke, grønne omgivelser. Ved at gøre det, kunne Guldagergaard på den ene side glæde de besøgende gæster med smukke keramiske skulpturer af international anerkendte kunstnere, og på den anden side skabe en attraktiv og global scene, hvor kunstnere fra alle verdenshjørner har mulighed for at fremstille deres værker i et stort, åbent rum og blive en del af det eventyrland, der omgiver centeret.

 

Guldagergaard søger fortløbende fondsmidler til at udvikle skulpturparken med nye værker.

FOLLOW GULDAGERGAARD HERE
FIND YOUR WAY HERE
CONTACT
Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
DK-4230 Skælskør
Denmark

T: +45 58 19 00 16
ceramic@ceramic.dk