Project Network

Målet med ’Project Network’ er at skabe og fremme dialog og netværk i den nye generation af talentfulde keramikere fra hele verdenen. Projektet understøtter international udveksling samt studier i udviklingen af fremtidens keramik. Universiteter eller professorer kan nominere 1 kunstner, som de mener repræsenterer ny keramik på bedst mulige måde. Projektet er sat i værk af Guldagergaard – og vi kalder det en karriere-kickstart for spirende kunstnere under 38, som nyligt har erhvervet sig en BA-, BFA-, MA- eller MFA-grad inden for moderne kunst.

Historien bag
Oprindeligt var ’Project Network’ tiltænkt skandinaviske studerende, hvor det var et tilbud til de dygtigste inden for keramikkens felt, men efterhånden som rygtet omkring dette helt særlige initiativ spredtes, blev det også kendt i resten af Europa. Derfor blev også europæiske skoler opfordret til at nominere deres kvalificerede keramikere.

Sidenhen er omfanget blot blevet endnu større, og projektet rummer nu studerende fra USA, New Zealand, Australien, Canada, Sydkorea, Mexico, Rusland, Israel, Japan, Kina, Frankrig, Holland og England – og netværket udvides hele tiden.

 

Hver deltager nomineres/udnævnes af sin uddannelsesinstitution til at tage del i et af de to symposier, der afholdes om året; der kan være max. 12 deltagere på hvert symposium.

 

Programmet
Deltagerne bor og arbejder sammen på Guldagergaard i seks uger, mens de arbejder på deres individuelle projekter, der vil blive bedømt af både danske og internationalt anerkendte keramikere. Projektet udstyrer de studerende med et uvurderligt netværk, alt imens de udvikler og fremmer deres egen professionelle karriere.

 

Ydermere er danske kunstnere som oftest inviteret til at give gæstelektioner, ligesom vores internationale gæstekunstnere ofte giver forelæsninger eller ’hands-on’-præsentationer.

 

Keynotes og gæstekunstnere
Et eksempel på en gæstekunstner, der hyppigt besøger ’Project Network’, er Richard Launder, der er lektor ved KHIB i Norge. Richard Launder har en fantastisk måde at demonstrere sine pointer på – og hans råd og store erfaring har i høj grad været anvendelige for de unge keramikere.

 

En anden kunstner, der ofte lægger et besøg forbi, er den danske fotograf, Ole Akhøj. Ole Akhøj har specialiseret sig i at fotografere keramik, og hans smukt komponerede fotografier danner efter hvert “Project Network” grundlaget for det afsluttende katalog, hvor hver kunstner er repræsenteret med udvalgte værker.

 

Udstilling, katalog og presse
Symposiet kulminerer med en gruppeudstilling i galleriet Æblehuset, professionel fotografering af værkerne, et farvekatalog over samlingen og pressemeddelelser til offentligheden – samt en masse netværksmuligheder.

 

’Project Network’-deltagere betaler et reduceret tilmeldingsgebyr på 7.200,00 kr. og skal selv dække udgifterne til ovn og andre materialer.

De indstillede studerende skal søge på vores hjemmeside via ansøgningsformularen til højre. Vi modtager gerne uddannelsesinstitutionens anbefaling via e-mail.

 

Ifølge Guldagergaards direktør, Mette Blum Marcher, så er det langsigtede aspekt ved “Project Network”, det ofte mangeårige internationale netværk det skaber kunstnerne imellem; og set i det lys, i mindre grad den keramiske kunst, der skabes under opholdet eller den afsluttende udstilling.

FOLLOW GULDAGERGAARD HERE
FIND YOUR WAY HERE
CONTACT
Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
DK-4230 Skælskør
Denmark

T: +45 58 19 00 16
ceramic@ceramic.dk