PROJECT NETWORK

Project Network programmet er en unik mulighed for unge nyuddannede keramikere til at kickstarte deres karriere.

Project Network – Kickstart din keramiske karriere

Project Network er Guldagergaards egen opfindelse og har snart kørt i 20 år. Målet med Project Network er at skabe og fremme dialog og netværk i den nye generation af talentfulde keramikere fra hele verdenen. Projektet understøtter international udveksling samt studier i udviklingen af fremtidens keramik. Universiteter eller professorer kan nominere 1 kunstner, som de mener, repræsenterer ny keramik på bedst mulige måde. Projektet er sat i værk af Guldagergaard – og vi kalder det en karriere-kickstart for spirende kunstnere under 38 år, som for nyligt har erhvervet sig en BA-, BFA-, MA- eller MFA-grad inden for moderne kunst.

Historien bag
Oprindeligt var Project Network tiltænkt skandinaviske studerende, hvor det var et tilbud til de dygtigste inden for keramikkens felt, men efterhånden som rygtet omkring dette helt særlige initiativ spredtes, blev det også kendt i resten af Europa. Derfor blev også europæiske skoler opfordret til at nominere deres kvalificerede keramikere.

Sidenhen er omfanget kun blevet endnu større, og projektet rummer nu studerende fra USA, New Zealand, Australien, Canada, Sydkorea, Mexico, Rusland, Thailand, Israel, Japan, Kina, Frankrig, Holland og England. Netværket udvides hele tiden.

Hver deltager nomineres/udnævnes af sin uddannelsesinstitution til at tage del i et af de to symposier, der afholdes om året; Der kan være max. 12 deltagere på hvert symposium.

Det langsigtede aspekt ved Project Network er det ofte mangeårige internationale netværk, der skabes kunstnerne imellem; og set i det lys, i mindre grad den keramiske kunst, der skabes under opholdet eller den afsluttende udstilling.

LEARN MORE

Project network programmet

Deltagerne bor og arbejder sammen på Guldagergaard i seks uger. I forløbet arbejder de på hver af deres individuelle projekter. Slutteligt vil der være en bedømmelse af alle værker, som vil blive givet af både danske og internationalt anerkendte keramikere. Projektet munder ud i, at de studerende oparbejder et uvurderligt netværk, som de sidenhen vil kunne bringe med sig eller benytte sig af, alt imens de udvikler og fremmer deres egne professionelle karriere.

Ydermere er danske kunstnere som oftest inviteret til at give gæstelektioner, ligesom vores internationale gæstekunstnere ofte giver forelæsninger eller ’hands-on’-præsentationer. 

KEYNOTES og gæstekunstnere

Et eksempel på en gæstekunstner, der hyppigt besøger Project Network, er Richard Launder, der er lektor ved KHIB i Norge. Richard Launder har en fantastisk måde at demonstrere sine pointer på – og hans råd og store erfaring har i høj grad været anvendelige for de unge keramikere.

En anden kunstner, der ofte lægger et besøg forbi, er den danske fotograf, Ole Akhøj. Ole Akhøj har specialiseret sig i at fotografere keramik, og hans smukt komponerede fotografier danner efter hvert “Project Network” grundlaget for det afsluttende katalog, hvor hver kunstner er repræsenteret med udvalgte værker.

udstilling, katalog og PR

Symposiet kulminerer med en gruppeudstilling i Galleriet Æblehuset. Professionel fotografering af værkerne. Et farvekatalog over samlingen og pressemeddelelser til offentligheden – samt en masse netværksmuligheder.

Næste hold Project Network er::

1. november til 13. december 2020.

4. januar til 14. februar 2021.

 

Deadline for indsendelse af ansøgning onsdag d. 1. juli 2020

Project network

Project Network participants pay a fee of 7.200 DKK (for accommodation and studio space) and will have to cover themselves the expenses for kilns, materials, expenses in regard to travel and other living expenses.

Accommodation

Housing is included in the fee, in double rooms (single room is possible for an extra charge of DKK 1,000).

Project network

The participants on the project will be offered to attend workshops in making a catalog, photographing and exhibiting their work. There will be excursions to Danish ceramic studios, museums, and galleries.

Catalog

We produce one catalog per session and each participant receives 8 catalogs. It is possible to buy extra copies of the catalog.

Workshop

All participants will be asked to present their work at a workshop and give slide lectures.

Project network

Project Network is partially funded by Guldagergaard, the municipality of Slagelse and private funds.