ANBEFALINGER AF PROJECT NETWORK

“Project Network er en af de bedste muligheder for nye kandidater og spirende keramik-kunstnere, der er ved at skabe deres egen professionelle praksis. Det er en fremragende mulighed for at udvide dit internationale netværk og møde andre kunstnere med samme ambitioner.”

Anders Ruhwald

Head of Ceramics, Cranbrook Academy of Art USA

“Guldagergaard repræsenterer en mulighed for at opleve en bredere vifte ovnbrændingsmuligheder og -teknikker til mine studerende. Guldagergaard er den vigtigste internationale netværksfacilitet i hele Nordeuropa – hvilke andre steder kan du møde kunstnere som Akio Takamori, Scott Rench og Alexandra Engelfriet”.

Ole Lislerud

Professor at Oslo National Academy of the Arts, Norway

Som logerende kunstner på Guldagergaard i 2008, var jeg så heldig at møde og arbejde med deltagerne på Project Network i vintersymposiet 2008. Vidden af interesser, internationale baggrunde og personligheder skabte et dynamisk og utrolig hårdtarbejdende miljø.

Gruppen arbejdede med et bredt spektrum af hele det keramiske felt; fra produktion og dekoration af overfladen; over studier af processen – de pressede materialerne til det yderste; til installationer, der tvang beskueren til at stoppe op, tænke sig om og dermed udfordrede beskuerens perspektiv af verden. Gruppen var omhyggeligt udvalgt af Guldagergaard – og dens sammensætning var med til at skabe en fantastisk atmosfære.

Når man som studerende har færdiggjort sin BA/MA bliver mange ramt af udfordringen ’Hvad skal jeg så nu?’ Project Network giver en fantastisk introduktion til keramikkens internationale arena – det er en unik mulighed inden for det, der nogle gange kan være et udfordrende, men spændende miljø. Rækken af forelæsninger, lektioner, kurser samt kurateringen og installationen af udstillingen som kulmination på symposiet, giver lige dele støtte og udfordring, eftersom det tvinger deltagerne ud i situationer, hvor man lærer sine egne styrker og svagheder at kende – og giver måske et indblik i verdenen uden for det keramiske fokus.

Den største inspiration er naturligvis deltagerne selv og den oplevelse, de i kraft af deres tilgang, praksis, baggrund (både kulturelt og uddannelsesmæssigt) og erfaring kan give. Men også stedet – Guldagergaard – er et af de mest inspirerende steder, jeg nogensinde har haft den ære at arbejde og studere. Den danske tilgang til keramik og den kreative praksis generelt set er uden sammenligning. Derudover får man altid en varm velkomst af personalet og beboere på Guldagergaard.

At man ydermere laver mad og spiser sammen til daglig med de andre logerende gør blot fællesskabet endnu stærkere i centret – og udfordrer samtidigt hver enkelt til at producere noget særdeles smagfuldt!

Som keramiker af profession er jeg meget opmærksom på de muligheder, der byder sig for nye keramikere – og jeg forstår som regel de udfordringer, de står over for. Jeg tror på, at hårdt arbejde, målrettethed og viljen til at bidrage til keramikkens verden såvel som talent er afgørende for, om man får succes. Jeg er af den bestemte opfattelse, at Project Network hjælper unge kunstnere på vej langt hurtigere, end de kunne på egen hånd.

CJ O’Neill

Ceramic artist and senior lecturer , Manchester School of Art (MMU)

Project network

Project Network participants pay a fee of 7.200 DKK (for accommodation and studio space) and will have to cover themselves the expenses for kilns, materials, expenses in regard to travel and other living expenses.

Accommodation

Housing is included in the fee, in double rooms (single room is possible for an extra charge of DKK 1,000).

Project network

The participants on the project will be offered to attend workshops in making a catalog, photographing and exhibiting their work. There will be excursions to Danish ceramic studios, museums, and galleries.

Catalog

We produce one catalog per session and each participant receives 8 catalogs. It is possible to buy extra copies of the catalog.

Workshop

All participants will be asked to present their work at a workshop and give slide lectures.

Project network

Project Network is partially funded by Guldagergaard, the municipality of Slagelse and private funds.