Ledig position som assistent

Kunne du tænke dig at blive en del af en international arbejdsplads, der stimulerer til innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere? Og vil du gerne deltage i et undervisningsmiljø, der fremmer udvikling og samarbejde? Så burde du ansøge om stilling som assistent før March 15th 2017!.

Som assistent på Guldagergaard får du din egen værktedsplads og du får fuld adgang til ovnene og glasur-, støbe- og fotostudiet. Stuerne, biblioteket og køkkenet er åbne for alle kunstnere og medarbejdere.

Guldagergaard søger en ny, dygtig assistent

 

Ansøg før den 15. marts 2017

 

Stilling: Et års assistentophold (2 stillinger til besættelse)
Arbejdstid: 20 timer om ugen med fleksti

Du modtager: Logi i et delt dobbeltværelse og en værkstedsplads på Guldagergaard ICRC samt et honorar på 7.000 kr. til materialer og brændinger.

Kontrakt: 1 år

Start: 1. august 2017

Slut: 1. August 2018

Ansøgningsfrist: 12:00 (GMT + 1) 15. marts 2017

Ansøgning: Ansøg venligst via vores online form.

 

Hvorfor søge?

At være assistent på Guldagergaard er en enestående mulighed for at blive en del af et professionelt team, som kan understøtte din udviklingen af tekniske og faglige færdigheder og fremme din fremtidige karriere såvel som hjælpe dig til at trænge længere ind i den keramiske verden. Vores fokus er på at give vores medarbejdere en behagelig arbejdskontekst, som giver dem mulighed for at udvikle sig og udnytte deres potentiale på den bedst mulige måde.

 

Guldagergaard ønsker at opmuntre til en stærk forståelse af keramikken gennem en portefølje af særlige projekter, som opretholder et højt fagligt niveau i forskningen på Guldagergaard-ICRC. Programmet for assistenter er åbent for ansøgninger fra unge kunstnere, nyuddannede keramikere og kunstnere samt for studerende.

 

Assistentopholdet varer et år. Ansøg her.

 

 

Hvad forventer vi af dig?

Stillingen passer til alle kandidatstuderende og nyuddannede kunstnere, som har et grundlæggende niveau af viden om og kendskab til keramik

 

Vi leder efter en positiv person, som kan tilpasse sig et nyt miljø, er organiseret og har en service-orienteret attitude. Det er vigtigt at du kan prioritere dit arbejde, og at du kan varetage opgaver på egen hånd. Det er dog også en fordel, hvis du er god til at samarbejde med andre, da vi er et lille hold, som skal have tingene til at fungere. Vi ser gerne, at du er initiativrig og gerne påtager dig opgaven med at holde både værkstederne og huset rene og indbydende.

 

Det er en forudsætning, at du har mod på at bo i Danmark så længe assistentopholdet varer.

 

Hvordan kommer du til at arbejde?

Som en et-årig assistent bliver du en integreret del af vores team, og du vil komme til at hjælpe resten af vores medarbejderstab med den daglige ledelse af centret.

 

Vi vil bede dig om at arbejde 20 timer om ugen for Guldagergaard, men du har flekstid. Hver mandag vil du mødes med værkstedets medarbejdere for at planlægge ugen og dens særlige projekter. Derudover kan du selv tilrettelægge din arbejdstid for ugen. Timerne skal dog lægges inden for Guldagergaards åbningstid, som er mandag – fredag 9.00 – 16:00. Nogle gange kan vi også godt bede dig om at arbejde et par timer i løbet af en aften eller en weekende.

 

Generalle arbejdsopgaver inkluderer, men er begrænset til:

• Vedligehold og let oprydning i både værkstederne og de fælles arealer i stuehuset.
• At tage imod gæster og sørge for, at de altid har den information, de skal bruge.
• Introduktion af nye gæster til huset og dets faciliteter såsom, genbrug, affald, køkken, bibliotek, fællesområder, vaskeområde, m.v.
• Understøtte de andre medarbejdere, når der skal sættes op til offentlige begivenheder, ferniseringer eller events og hjælpe med at forberede glas og mad til direktørens møder.

• Forberedelse af værkstedsplads, materialer og udstyr til Artists-in-Residence, besøgende gæstekunstnere, workshops og andre kurser.
• Forberedelse af glasur og slikker til det generelle forbrug i studiet samt genbrug af ler.
• Samarbejde med studieteknikerne om at vedligeholde materialelageret i værkstederne.
• Programmering af elektriske ovne i værkstedet.

• Assistere ovngårdsteknikeren med at håndtere og vedligholde de brændefyrede ovne.
• Slutteligt får du mulighed for at arbejde på dit eget projekt, som kan blive optaget i Guldagergaards arkiver og brugt i fremtiden.

 

Hvad får du ud af opholdet?

Opholdet vil være en stor fordel for din praksis og vil hjælpe dig til at opnå erfaring i et professionelt keramisk værksted og studie, hvor du kan udvide den viden om det keramiske fag. På Guldagergaard ønsker vi at tiltrække og fastholde de mest talentfulde og kvalificerede medarbejdere, og vi ønsker at give unge kunstnere de bedste muligheder for at udvide deres horisont og udvikle deres kunstneriske univers. Guldagergaard er en international arbejdsplads, som stimulerer innovation, originalitet og lysten til at eksperimentere. Vi understøtter udviklingen af mulighederne for hver enkelt af vores medarbejdere gennem et uddannelsesmiljø, som fremmer udvikling og samarbejde.

 

Udover dit arbejde for Guldagergaard vil du også få din egen værkstedplads, hvor du kan udvikle og undersøge din egen keramiske kunst. Du har fuld adgang til vores faciliteter, og du vil få tildelt et værelse i hovedhuset.

 

Under dit ophold kan du undersøge og forske i områder som gips, formgivning, modelskabelse, slikkerstøbning, glasurudvikling (inklusiv elektriske og gasfyrede ovne), 3D design og print (inklusiv software-kendskab og design), brændefyring (inklusiv moderne teknologi, som bruges sammen med den traditionelle brændefyring), silketryk og andre tryk (eksempelvis udarbejdelsen af mærkater, brugen af CAD og ikke-teknologiske metoder til at tilpasse billeder, printteknikkker, etc.

 

Du får et lille honorar på 7.000 kr., som du kan bruge på materialer, brændinger eller andre faglige ting mens du er her. Som assistent får du mulighed for at deltage i alle Guldagergaard’s workshops til studenterpris.

 

 

Da man ikke får løn i stillingen, anbefaler vi at du ansøger om støtte til dine personlige udgifter, mens du bor her.

 

Hvordan ansøger man?

Til ansøgningen vil du få brug for:

 

• En ansøgning, der forklarer, hvorfor netop du ville kunne varetage stillingen som assistent.

• C.V.

• 5 billeder af dit seneste arbejde

• Anbefaling

 

For mere information se her.

 

 

Guldagergaards Advisory Board vil gennemse samtlige ansøgninger. Ansøgningerne vurderes efter følgende kriterier: Ansøgningens styrke, det foreslåede projekt, hvorvidt projektet er realistisk ift. det angivne tidsforløb.

 

En Skype-forbindelse el. telefonopkald i forbindelse med samtale kan blive nødvendig for fuld forståelse af projektet.

 

Hvad tidligere assistenter har sagt om forløbet:

 

Skattekisten fra Guldagergaard af Anna Andersen, DK:

“Bag spande fyldt med glasur og modellerede gipsforme, fandt jeg en lille boks. På boksen stod der: Gaver fra Guldagergaard. For nyligt vendte jeg tilbage til Danmark fra London og var lige nu i gang med at forberede et undervisningsforløb, og i dette øjeblik mindedes jeg et overstået, men et meget vigtigt kapitel af min keramiske rejse.

 

Denne lille boks indeholdte små gaver, jeg modtog under mit ophold på Guldagergaard som assistent. Indpakket i bobleplast faldt den ene skat efter den anden ud. Richard Notkin, Jorge Camal, Kate Hyde, Ilona Romule, Katrine Køster Holst, Pekka Paikkari, Kerrie Ahern, Sten Lykke Madsen…

 

På et auktionshus ville disse genstande sandsynligvis ikke indbringe store formuer, men jeg har fundet en anden måde at vurdere disse på. De personlige møder, jeg havde med de ovennævnte kunstnere, var med til at udvide min keramiske horisont. Med al respekt til designskolen i Kolding, så var det disse møder, der for alvor triggede min nysgerrighed og min vilje til at fortsætte mit eventyr ud i den keramiske verden.

 

At møde mennesker, som er dedikerede til det, de gør, og som bruger deres kreativitet til at finde nye muligheder og dermed udvikle deres håndværk, har været en stor gave.

 

Igennem perioder, hvor det har været svært at se lyset, har det været en opmuntring at have disse rollemodeller at huske på. Hver gang jeg besøger Guldagergaard efter at have været der som assistent, er noget nyt sket. Guldagergaard udvikler sig hele tiden og er konstant på udkig efter nye muligheder for den keramiske kunst – også på trods af travle dage og smalle budgetter. Mit år på Guldagergaard var en kompleks og intens periode – intet vil jeg bytte ud med den oplevelse!”

 

 

Som assistent på Guldagergaard får du din egen værkstedsplads i værkstedsbygningen samt adgang til ovnparken, glasurer, gips og fotostudie. Stuerne, biblioteket og køkken bruges af alle residerende på Guldagergaard.

 

Studerende kan ansøge om at blive assistenter i min. 10 uger og max. 1 år.

 

Nuværende forskningsassistenter:    

  • Sanna Anna Hajnos, Sverige, August 15th 2016 – August 15th 2017
  • Jeanne Magneat, Schweiz, August 15th, 2016 – August 15th, 2017

FOLLOW GULDAGERGAARD HERE
FIND YOUR WAY HERE
CONTACT
Guldagergaard
International Ceramic Research Center

Heilmannsvej 31 A
DK-4230 Skælskør
Denmark

T: +45 58 19 00 16
ceramic@ceramic.dk