GULDAGERGAARDS STUDIESAMLING

Guldagergaards studiesamling er en af de største samlinger af keramisk kunst i Nordeuropa.

VORES HISTORIE
OG FREMTID

Guldagergaards studiesamling er en af de største samlinger af keramisk kunst i Nordeuropa. Samlingen har et internationalt perspektiv, som afspejles både i værkerne og i samlingens størrelse.

Samlingen inkluderer værker af talrige kunstnere, som arbejder med alt fra brændefyring til 3D.

Samlingen inkluderer også en komplet database over glasur-tests og opskrifter, som studerende, forskere og undervisere selv kan afprøve i ovnene. Databasen er tilgængelig for at støtte kunstnere i at skabe deres eget sprog gennem overflade og design.

Guldagergaards studiesamling: vores historie og vores fremtid Guldagergaards studiesamling er kernen i og udgangspunktet for vores forskningsarbejde og vores kunstneriske udviklingsarbejde.

Samlingen er en rejse igennem Guldagergaards historie siden grundlæggelsen i 1997, og den giver studerende, undervisere og professorer en database over tidens eksperimenter, teknikker, metoder og visioner.

På en måde er samlingen vores anker; den er vores historie, rodfæster os og udgør en stor del af centrets identitet, men den er også et løfte til fremtiden, en vision for udviklingen af den keramiske kunst og det keramiske håndværk.

Guldagergaards samling bliver til stadighed udviklet og udvidet, og i dag er den alt for stor til at blive vist i sin helhed. Af den grund vises hoveddelen af samlingen kun i løbende udstillinger i Galleri Æblehuset. Det giver plads til nye udstillinger og giver os ligeledes mulighed for at vise værkerne på en ny måde og i nye konstellationer.