PROGRAM III

I løbet af workshoppen vil du opleve følelsen af det sammenhold, der opstår omkring brændefyring, og du vil få indblik i den rige kultur omkring brændefyrede ovne.

VORES program

Brændefyring og brændefyrede ovne har altid udgjort en essentiel del af Guldagergaards identitet. Siden grundlæggelsen i 1997 er vores ovngård blevet udvidet af fyrmestre som Fred Olsen, Robert Sanderson, Andres Allik, Masakazu Kusakabe and Hendrik Schöne. Guldagergaard udforsker desuden fortsat processen omkring ildskulpturer, i minde om Nina Hole.

Program III – æstetisk brændefyring, den skandinaviske stil

Symposiets ramme:

  • 2 ugers varighed

  • 10-14 studerende
  • 1-2 professorer

Dette er et enestående program, som vil introducere de studerende til den atmosfæriske brændefyrings forskellige processer og stilarter. Under opholdet vil vi fremme en dialog om den historiske betydning, brændefyring har haft, og hvordan det har bidraget til udviklingen af keramikken og fortsat påvirker den keramiske scene i den 21. århundrede.

Guldagergaard-ovnene
Guldagergaard er unik i den forstand, at vi råder over det største udvalg af ovne samlet på et sted i hele Europa. De studerende får mulighed for at eksperimentere med og forhåbentligt få smag for de mange brændingsstile – for eksempel brændinger i Anagama-ovnen, Soda-ovnen eller i Bourry Box-ovnen, der alle indprenter bestemte markeringer og overraskende effekter i den brændte overflade. I Skandinavien har de atmosfæriske brændinger en fintfølende elegance, som man ikke finder mange andre steder. I løbet af programmet vil de studerende blive introduceret til, hvad der er, der gør skandinavisk keramik så special, og de vil lære at indfange noget af den magi, de atmosfæriske brændinger tilvejebringer.

Vil du vide mere om ovngården? Klik her.

LEARN MORE

HVAD KAN DUFORVENTE?

Master Classes:
Vi tror på, at inspiration, dialog og netværk er essentielle for at styrke den kunstneriske udvikling, og at de er trædesten i forhold til at etablere en professionel praksis. Vi har en tilgængelig database over glasurprøver og -opskrifter, som de studerende kan afprøve på egen hånd og forsøge at skabe deres eget formsprog ud fra. De studerende vil have opbakning fra vores dygtige medarbejdere, som kender ovnene og kan informere om og undervise i både soda-, bourry box- og anagamaovnene.

Studie samling:
Guldagergaard huser den største samling af keramik i Nordeuropa. Samlingen rummer også en lang række af værker skabt af brændefyrende kunstnere, som giver de studerende et godt udgangspunkt for at studere overflader og form. Under opholdet vil både undervisere og studerende have adgang til at kunne interagere med hele Guldagergaards samling. Derudover vil direktør Mette Marcher sørge for en eksklusiv rundvisning på området og en introduktion til samlingen.

Værksteder:
Guldagergaard undergik en gennemgående renovering i 2012, og centrets værksteder fremstår nu som et moderne studie og atelier, hvor alle deltagere vil fås studie-/arbejdsplads. Undervisere og studerende vil have adgang til al udstyret på Guldagergaard inklusiv vores store udvalg af ovne, og vi opfordrer til at man engagerer sig i eksperimenter og forsøg. Der vil være rig lejlighed til at udvide kendskabet til dansk design og æstetik og bruge det som afsæt for at udvikle ens personlige udtryk. Læse mere om værkstederne her.

Værelser:
Inkluderet i prisen er naturligvis logi i den historiske hovedbygning. Stedet var tidligere en af Danmarks vigtigste frugtplantager, men i 1997 overtog den internationale kunstnergruppe Clay Today gården, hvor de grundlagde et fristed for keramiske kunstnere. I 20 år har stuehuset fået kunstnere fra hele verden til at føle sig hjemme, og vi håber, at det også gælder for jer.

Museer og gallerier – en verden af viden:
Programmet er tilrettelagt, så der bliver mulighed for at udforske de ekstraordinære museer og gallerier, og så der er lejlighed til at besøge danske designeres værksteder. I programmet er der inkluderet en eksklusiv tur, der blandt andet vil tage dig forbi de store museer og gallerier i Danmark og på besøg hos nogle af Danmarks store kunstnere og designere. Guldagergaards personale vil naturligvis altid være stille sig til rådighed i forhold til at give råd og vejledning om transport, omkostninger, attraktioner, etc.

PRISER

Pris:
Undervisere/professorer: Gratis

Studerende: Basisprisen er 7.800,00 kr. for et 2-ugers program.

Prisen inkluderer: Logi + studie-/arbejdsplads samt de fremhævede materialer*, en eksklusiv rundvisning på Guldagergaards arealer og introduktion til studiesamlingen med direktør Mette Marcher, fuld adgang til samlingen og ovngården og studiebesøg hos danske kunstnere og designere.

*Inkluderede materialer udgør: 12 kg ler, 5 kg gips, 1 bisque- og 1 glasurbrænding, forblandede glasurer.

Tillægsmuligheder:
+ 800 DKK – 2 museumsbesøg inkl. togrejse.
+ 2,000 DKK – Mad fra cateringselskab.
+ 3,500 DKK – Vi kan tilbyde at supplere det 2-ugers program med en ekstra gæsteforelæsning eller et mini-kursus, 2 museumsbesøg samt togrejser i forbindelse med programmet.

Alt inklusiv: 14.100,00 kr.
Prisen inkluderer: Logi + arbejdsplads, eksklusiv rundvisning på Guldagergaard med direktør Mette Marcher, fremhævede materialer, adgang til studiesamlingen og ovngården, 2 gæsteforelæsninger samt et kursus i; enten gipsmodellering, 3D-printing eller printeteknikker på ler. 3 gruppemåltider, ekskursioner til 2 museer + togrejse samt rejsebeskrivelser til studiebesøg i både København og Kolding.

LEARN MORE

måltider

Hovedbygningen har et fuldt udstyret køkken, som frit kan benyttes af studerende og undervisere. Der vil være både skabs- og køleskabsplads, hvor mad og andet kan opbevares. Under opholdet er der to muligheder for mad:

Mulighed 1:
Deltagerne laver selv morgen- og middagsmad – og vil dermed få en personlig plads i skab og køleskab til opbevaringen af varer.

Til aftensmad skiftes deltagerne til at lave mad, så man hver forberede et aftensmåltid min. 1 gang om ugen. Det skaber en hyggelig atmosfære i huset, hvor der er mulighed for at dele erfaringer og ideer med hinanden – og endnu vigtige, så giver det mere tid i værkstederne de dage, hvor man ikke laver mad.

Tidligere logerende på Guldagergaard omtaler ofte de fælles middage som et af deres bedste minder herfra.

Mulighed 2:
Deltagerne kan forudbestille maden, sådan at den hver dag bliver bragt udefra – dette eliminerer enhver forberedelse og tilberedning af mad.

Spisepauser kan aftales mellem underviserne og personalet på Guldagergaard, så vi altid sørger for, at maden bliver leveret på rette tidspunkt.

Vi stræber altid efter at få alle til at føle sig hjemme i hovedbygningen på Guldagergaard. Alle værelser er velindrettede med moderne dansk/skandinavisk design og æstetik, og vi har sat fokus på den første danske design-guldalder i vores stuer og i spiseområdet, som bl.a. er udstyret med Arne Jacobsen-møbler.